ГЕРМАНИЙ: ОТ МЕНДЕЛЕЕВ ДО QUADRACTIV

л

ТОЗИ ЕЛЕМЕНТ СТРУВА КОЛКОТО ЗЛАТОТО

Въпреки че не е толкова здрав, като титана или волфрама. И не може да служи за неизчерпаем източник на енергия, като урана или плутония. За него не е свойствена и високата електропроводимост, която превърна медта в основен метал на електротехниката. И не той, а желязото е основен елемент в съвременната техника. Въпреки това, Германият е един от най-важните съставляващи на техническия прогрес. Именно той стана водещ полупроводников материал: германиевите диоди и триоди намериха широко приложение в радиоприемниците и телевизорите, сметачно-изчислителните устройства и много измервателни уреди. Но той е знаменит не само със своите уникални физически данни. Германият е един от малкото елементи в таблицата на Менделеев, който има рядко срещани терапевтични свойства. А спектърът на неговото биологично въздействие е НЕОБИЧАЙНО широк: той пренася кислорода до тъканите на организма, повишава имунния статус и развива противотуморна активност. А това е по-скъпо от златото…

НЕОБИЧАЙНА Е И САМАТА ИСТОРИЯ НА ОТКРИВАНЕТО НА ТОЗИ ЕЛЕМЕНТ.

През 1871 г. Д. И. Менделеев въз основа на периодичния закон, изказва мисълта относно съществуването на още еди¬н неизвестен елемент от IV група, предсказва неговите свойства и дори му дава наименование – екасилиций, подчертавайки с това близостта на елемента до силиция. А точно преди 120 години, през февруари 1886 година, един от професорите на Фрайбергската минна академия открива нов минерал на среброто – аргиродит. И го предава за пълен анализ на професора по техническа химия Клеменс Винклер. 48-годишният учен тогава е смятан за най-добрият аналитик на академията. Когато изучавал новия минерал, той открил 7% тегло от някакъв нов елемент. Професорът отделил не познатият компонент, изучил неговите свойства и осъзнал, че действително е намерил нов елемент – предсказаният от Менделеев екасилиций. Нещо повече – използваният от Винклер способ за извличане на Германия приличал на един от съвременните промишлени методи за получаването му

ИСТОРИЯТА НА НАИМЕНОВАНИЕТО НА ГЕРМАНИЯ Е СЪЩО МНОГО ОРИГИНАЛНА.

Първооткривателят на елемент №32 (това е неговото разположение в периодичната таблица на Менделеев) искал да го нарече в чест на планетата Нептун. Защото тя също била предсказана по-рано от своето откритие. Обаче се оказало, че с такова име вече е наречен един лъжливо открит компонент. Не желаейки да компрометира своята рожба, Винклер се отказал от първоначалната идея. Той отхвърлил и предложението да нарече новият елемент “ангуларий” – тоест, “остър, предизвикващ спорове”, каквито около него имало достатъчно. В крайна сметка той решил да го нарече в чест на своята страна и Дмитрий Иванович Менделеев изцяло одобрил това решение: “ Тъй като откритието на Германия е венец на периодичната система, то този венец принадлежи на Вас, като “ баща ” на Германия, за мен е ценна моята роля на предшественик и приятелското отношение, което срещнах у Вас”. След като това наименование среща подкрепата на такова научно “ светило ”, то просто не може да не се утвърди.

ПОВЕЧЕТО ОТ НАС ЕДВА ЛИ СА ВИЖДАЛИ ГЕРМАНИЙ В БИТА.

Този елемент е достатъчно рядък и много скъп. Германиевите детайли в приборите са толкова малки, че е доста сложно да бъдат разгледани. Стандартното кюлче на този метал е неголям цилиндър с диаметър от 10 до 35 и дължина няколко десетки милиметра. Той е чуплив като стъклото и може да има същото “поведение”. А цветът му зависи от обработката на повърхността. Понякога ни се струва черен, понякога прилича на стомана, а понякога е и сребрист. По своята външност Германият лесно може да бъде объркан със силиция – негов конкурент, претендиращ за званието основен полупроводников материал, и най – близък аналог. Впрочем, независимо от сходството на много технически свойства и външния облик, германият има много по-голямо значение. Защото той е не просто водещ полупроводник, но и изключително ценен лековит материал.


ПЪРВИ ЯПОНЦИТЕ ЗАПОЧВАТ ДА ПРИЛАГАТ ГЕРМАНИЯ ЗА МЕДИЦИНСКИ НУЖДИ.

През 1967 година доктор К. Асаи синтезира органично съединение на Германия и доказва неговата противотуморна активност. След това интересът към него рязко нараства. И по-нататъшните изследвания установяват, че различните съединения на този елемент оказват аналгетично, хипотензивно, антианемично, имуномодулиращо и бактерицидно действие.

БЛАГОДАРЕНИЕ НА УНИКАЛНИТЕ СВОЙСТВА НА ГЕРМАНЕЯ, МОЖЕ ДА СЕ ВЛИЯЕ НА РАЗЛИЧНИ БИОХИМИЧНИ ПРОЦEСИ :

 • Стимулиране насищането на тъканите с кислород (което способства за подобряването на мозъчната дейност)
 • Спомагане очистването на организма от отрови и токсини
 • Ускоряване зарастването на рани
 • Подобряване функционалното състояние на централната нервна система
 • Повишаване на работоспособността и ускоряване на възстановяването след тежки физически натоварвания
 • Укрепване на имунната система на организма

УЧЕНИТЕ СА УСТАНОВИЛИ, ЧЕ В КРЪВТА ГЕРМАНИЯТ ИМА АНАЛОГИЧНО ПОВЕДЕНИЕ КАТО ХЕМОГЛОБИНА.

Пренасяйки кислород, той предотвратява развитието на кислородна недостатъчност (хипоксия) на ниво тъкани. И намалява риска от развитие на така наречената кръвна хипоксия, възникваща при намаляване на хемоглобина в еритроцитите. А както е известно, най-чувствителни към кислородна недостатъчност са главният мозък, сърдечните мускули, тъканите на бъбреците и черният дроб. Доставяйки кислород във всяка клетка, Германият позволява да се намали вредното въздействие на кислородния глад и, в буквален смисъл, спасява органите от гибел. Органичният Германий също така способства за индукцията на гама – интерферони, които активират специфични имунни клетки (Т-килъри), чиято основна задача е антивирусната и противотуморна защита на организма.

ГЕРМАНИЯТ ВЗАИМОДЕЙСТВА С ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ НЕ САМО НА КЛЕТЪЧНО НИВО.

Именно това качество на водещ полупроводник се използва в Гривна Vision QvadrActiv. Германият се подлага на активен химичен процес, в резултат на който се отделят конверсионни електрони, които излъчват с изключително малка дължина на вълната. Когато Германият се намира в непосредствен контакт с тялото, благодарение на проникващата способност на електроните, в организма произтичат сложни биохимични процеси, които оказват полезно влияние на нашия организъм. А както е известно, на китките на човека се намират много
биологично активни точки, свързани с вътрешните органи. Ако се съчетаят лечебните свойства на Германия с магнито терапията – ще се осъществи взаимно усилване на техния биологичен и терапевтичен ефект:

 • значително нараства лимфно дренажната функция на тъканите,
 • нормализират се еластичността и тонуса на съдовете и в тях нараства скоростта на кръвотока
 • увеличава се диаметърът на капилярите, което предизвиква съдоразширяващо, противооточно и имуностимулиращо действие.

ПОСТОЯННАТА УПОТРЕБА НА ГРИВНА VISION QUADRACTIV СПОСОБСТВА ЗА :

 • цялостно оздравяване на кръвоносната система, подобряване на съсирването на кръвта;
 • насищането на клетките с кислород, и следователно – тяхното подмладяване;
 • усилване на микро циркулацията в кръвоносните съдове, повишаване еластичността на тъканите;
 • активизиране на съдоразширяващото, противооточното и имуностимулиращо действие.

ГРИВНА VISION QUADRACTIV – ОБЕДИНЕНАТА СИЛА НА ЧЕТИРИ ЕЛЕМЕНТА !

ГРИВНА VISION QUADRACTIV – ЖИВОТ ПОД ЗАЩИТА !