Вирджински орех (Hamamelis Virginia L.) – обладава противовъзпалителни свойства.

Вирджински орех (Hamamelis Virginia L.)

Вирджински орех, Hamamelis Virginia L.
Вирджински орех – храст, широко разпространен в горите на Северна Америка.
Вирджински орех
съдържа дъбилни вещества, флавоноиди, етерично масло и др., благодарение на които притежава противовъзпалително, укрепващо, кръвоспиращо, анти хемороидно действие, подпомага зарастването на раните. Той укрепва стените на кръвоносните съдове, като по този начин предпазва вените от разширяване и образуване на хемороидални възли.
Вирджински орехови листа са широко използвани при лечението на микроциркулацията. По този начин се постига двоен ефект: първо танините в листата ( съдържанието варира от 8 до 10%) въздейства върху стените на съдовете, и второ, флавоноидите и витамин P осъществяват лекарствена терапия.
Ефект на витамин P повишава устойчивостта на капилярите и регулират тяхната пропусквателност, едновременно обладава противовъзпалителни свойства. Следователно, Вирджински орех се препоръчва за профилактика и лечение на разширени вени, хемороиди, и заболявания, свързани с нарушена микроциркулацията.
В Египет, Франция, Италия, Швеция, се използва като стягащо, кръвоспиращо и противовъзпалително.
Вирджински орех съдържа активни съставки, които укрепват вените и предотвратяват появата на варикозни вени.
Използва се при заболявания на кръвообращението и има двоен ефект върху активирането на системата на кръвообращение. От една страна, има хипотоническо действие, от друга подобрява еластичността на кръвоносните съдове. Защитава клетъчните мембрани и кръвоносните съдове от свободните радикали.
Съдържа флавоноиди. Флавоноидите оказват съдово свиващ ефект, предотвратяват развитието на варикозно разширени вени и развитието на хемороидални възли. Танини и техните производни действат бактериостатично. Активен срещу патогенни.

В БАД на компанията „Vision International People Group“ Вирджински орех (Hamamelis Virginia L.) влиза в състава наНутримакс„.

Вашият коментар

Name and email are required. Your email address will not be published.