Екстракт от семки и люспи на грозде

Екстракт от семки и люспи на грозде

m

Най-важните действащи вещества на екстракта са флавоноидите (проантоцианиди или левкоантоцианиди), а също така високоефективният антиоксидант – резвератрол. Тези съединения имат широк спектър на фармакологична активност, в основата на която лежи изразен антиоксидантен ефект, превъзхождащ този на аскорбиновата киселина и витамин Е. Комплексът от биологично активни вещества на екстракта ефективно неутрализира свободните радикали, подтиска синтеза на липидните прекиси, инхибира ензимите участващи в образуването на свободните форми на кислорода (напр. ксантиноксидазата), а също лизозомалните ензими, способни да увреждат субклетъчните структури, в т.ч. съединителната тъкан.

С изброените по-горе свойства на екстракта е свързана важна област в използването му за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, в т.ч. инфаркт на миокарда, увреждане на съдовия ендотел, намаляване нивото на холестерина в кръвта. Екстрактът подобрява микроциркулацията, ефективен е при лечение на ангиопатия, ретинопатии, а също така при възпалителни заболявания за сметка инхибирането на биосинтеза на противовъзпалителните левкотриени.

В БАД на компанията „Vision International People Group“ екстрактът от семки и люспи на грозде влиза в състава наАнтиокс“ , „Бюти“ , Vinex и „Nature Tan“

4 comments on “Екстракт от семки и люспи на грозде

Вашият коментар

Name and email are required. Your email address will not be published.