Рибено масло от риба треска

хРибено масло от черен дроб на риба треска

Рибено масло от черен дроб на риба треска

Рибеното масло е един от най-добрите източници на есенциални мастни киселини Омега-3 и Омега-6.

Рибеното масло съдържа есенциални мастни киселини (ЕМК) които жизнено необходими на тялото ни, но самият организъм не може да ги синтезира, затова трябва да ги приемаме чрез нашия хранителен режим. Есенциалните мастни киселини подпомагат репродуктивната, имунната, нервната и сърдечно-съдовата система. Омега-3 и Омега-6 киселините са двете основни групи на ЕМК. Тялото ни има нужда от тях за да произвежда и „поправя“ клетъчните мембрани, както и за синтеза на простагландините, които са химикали, подобни на хормоните, които могат да се намерят във всяка клетка от организма ни. Дефицит на ЕМК не бива да се допуска. При наличието му се забелязват преждевременно стареене, стрес, податливост към болести и зарази. Като цяло тялото ви отслабва физически.

Ейкозапентаеновата (ЕПК) киселина и декозахексаеновата (ДХК) киселини са Омега-3 киселините в мазните риби като сьомгата, мекерел, херинга, сардините, риба треска и т.н. ЕПК/ДХК са също и източникът на Омега-3 мастни киселини в суплементите с рибено масло. Декозахексаеновата киселина е главната омега-3 киселина в липидните мембрани, включително и сърдечните. Средно 1000 мг ЕПК/ДХК могат да са получени от 100 грама мазна риба. Все пак, ако не консумирате риба поне два пъти в седмицата трябва да се замислите за суплемента рибено олио за да осигурите здравословните предимства на Омега-3 киселините.

Рибеното масло съдържа ейкозапентаенова и декозахексаенова киселина. Те веднага след прием биват „внедрени“ в цитоплазмата и мембраните на липидните клетки.

Рибеното масло помага на сърцето и при борбата с възпаления.

По последни изследвания рибеното масло (ЕПК И ДХК) помага за поддържането на доброто ви настроение и мозъчната ви функция.

Повечето от клиничните изследвания на Омега-3 са извършвани с рибено масло.

В БАД на компанията „Vision International People Group“ масло от черен дроб на риба треска влизат в състава наМега “ „Бюти„.

Вашият коментар

Name and email are required. Your email address will not be published.