СИЛИЦИЙ

Уникалните свойства на екстракта от бамбук са: високо съдържание на органичен силиций, витамини и макроелементи. Силицият е един от най-важните микроелементи, влизащ в състава на нашия организъм. Той участва в абсорбирането на калций, магнезий, фосфор, калий, натрий, сяра, алуминий, кобалт и много други елементи. При липса на силиций, 76 от 104 елемента не се абсорбират от организма или се усвояват неправилно. На фона на дефицита на силиций е възможно развитието на различни заболявания.

Ако калцият е основният елемент за формирането на твърдите костни тъкани, силицият е елементът, който определя свойствата на гъвкавите структури:

  • съединителните тъкани на сухожилията;
  • стените на кръвоносните съдове и стомашно-чревния тракт;
  • жлезите с вътрешна секреция;
  • хрущялите;
  • синовиалната течност на ставите;
  • клапаните на сърдечно-съдовата система.

Затова той е необходим за нормалното функциониране и образуване на тези структури. Високото съдържание на силиций в съединителните тъкани е свързано с присъствието му като структурен компонент в състава на глюкозамингликаните и белтъчните им комплекси, образуващи оста на тази тъкан и придаваща и здравина и еластичност.

Нивото на силиция в аортата намалява не само с възрастта, но и в процеса на развитие на атеросклероза. Богатата на растителна целулоза диета е антиатерогенна, и защото целулозата спомага за доброто абсорбиране на силиция, тъй като акумулира силиций. При дефицит на растителна целулоза и силиций процесите на стареене се развиват по-бързо.

В БАД на „Vision International People Group“ Силиций има в : Be Big (бъди голям), EnjoyNT – БАД

Вашият коментар

Name and email are required. Your email address will not be published.